понеділок, 17 січня 2022 06:11

"Давати квартири після 20 років у ЗСУ" - нардеп про те, як забезпечити військових житлом

"Давати квартири після 20 років у ЗСУ" - нардеп про те, як забезпечити військових житлом
До питання власного житла для військових потрібен державний підхід, говорить Роман Костенко. Фото: pixabay.com

Щоб вирішити проблему забезпечення житлом українських військових, треба змінити законодавство і осучаснити систему. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів народний депутат, член парламентського комітету з нацбезпеки і оборони Роман Костенко.

"По забезпеченню житлом нам потрібно шукати якусь нову формулу. Повинна працювати система службового посадового житла. Коли приходиш командиром частини, за тобою є квартира. Твій попередник має її звільнити. Це службове посадове житло, яке має закріплюватися за військовими частинами. Вони є у деяких частинах", – каже Костенко.

До питання власного житла потрібен державний підхід, говорить нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія розуміє: якщо зайде до нас, то отримає по зубах" - Роман Костенко

"Щоб було кредитування з урахуванням того скільки років людина прослужила. Або своє житло давати після 20-25 років служби. Людина більшу частину життя віддала армії – має отримати квартиру", – уточнює Костенко.

"Дуже багато є гуртожитків, службових квартир, які побудовані на 70, а то і на 90 відсотків. Деякі навіть більше, але там просто немає пожежної сигналізації. Два роки вже стоїть питання одного такого об'єкта - для військовослужбовців 142-го навчального центру Сил спецоперацій Збройних сил у Бердичеві на Житомирщині. Треба два мільйони гривень на сигналізацію і туди можна заселятися. Коли восени призначили нового міністра оборони Олексія Резнікова, я розказав про проблему. Сподіваюся, в цьому році все вирішиться", – розповідає народний депутат.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв закрити чергу на житло для ветеранів війни на Донбасі. "Ми не забули своїх ветеранів. Вони забудуть слова "квартирна черга". І фото з побратимами, з якими боронили власну землю, повісити у власному житлі зможуть усі ветерани війни на Донбасі", – заявив під час новорічного привітання.

Зараз ви читаєте новину «"Давати квартири після 20 років у ЗСУ" - нардеп про те, як забезпечити військових житлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі