пʼятниця, 04 жовтня 2019 02:33

Данилюк: МВФ незадоволений ситуацією з Приватбанком

Данилюк: МВФ незадоволений ситуацією з Приватбанком
Данилюк розповів про ситуацію з Приватбанком. Фото: Кореспондент

Місія Міжнародного валютного фонду під час свого робочого візиту в Україну озвучувала президенту Володимиру Зеленському стурбованість щодо можливих компромісів держави з екс-власниками "ПриватБанку" Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

"МВФ це озвучували і президенту теж. Вони, до речі, зробили досить зрозумілий стейтмент. Часто вони завуальовують інформацію, а тут, мені здається, озвучили все чітко, вони були абсолютно відвертими", - в інтерв'ю BBC Україна заявив колишній секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Данилюк.

Те, що місія МВФ поїхала без заключних домовленостей, є "дуже негативним сигналом". "І шкода, що це сталося тільки через проблеми з "ПриватБанком". Я вважаю, що відповідальною позицією було б знайти на це відповідь. І як можна швидше", - зазначив Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр розповів, коли підпишуть нову угоду з МВФ

"МВФ скаже: "Побачимося в наступний раз, коли ви покажете, що ви знову серйозні". І це буде такий ефект снігової кулі. Не буде МВФ - не буде інвестицій, нічого очікувати далі приватизації, всього того, що дає поштовх для економіки", - констатував Данилюк.

Нагадаємо, що за результатами вересневого візиту місії МВФ в Україну конкретних домовленостей досягнуто не було. Місія зробила заяву, в якому звернула увагу на погані умови ведення бізнесу, які не створюють передумов для створення нових робочих місць, через що українці змушені їхати на заробітки за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Данилюк: МВФ незадоволений ситуацією з Приватбанком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі