понеділок, 22 листопада 2010 15:55

ЦВК не оголосив датою проведення виборів у Раду 27 березня 2011-го

ЦВК не оголосив датою проведення виборів у Раду 27 березня 2011-го

Центральна виборча комісія не змогла ухвалити рішення про оголошення виборчої кампанії з виборів народних депутатів України, які повинні були відбутися 27 березня 2011 року.

За оголошення виборчої кампанії проголосували на засіданні ЦВК у понеділок 4 члени Центрвиборчкому з 11-ти, утрималися - 7. Зокрема "за" голосували Андрій Магера, Жанна Усенко-Чорна, Валерій Шелудченко та Ігор Жиденко.

Проект постанови про оголошення початку виборчої кампанії вніс заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Він підкреслив, що ЦВК зробила все можливе, щоб отримати офіційне тлумачення з питання про те, коли мають бути наступні чергові парламентські вибори, направивши місяць тому відповідне подання до Конституційного суду.

"До цього часу жодної реакції", - підкреслив Магера.

Член ЦВК Михайло Охендовський підкреслив, що виходячи з вимог Конституції, передбачений термін повноважень Верховної Ради завершується в 2012 році, і Центрвиборчком повинен оголосити про початок виборчої кампанії орієнтовно 25 червня 2012 року.

"Тому розгляд цього питання на сьогоднішньому засіданні ЦВК мені здається передчасним. У нас є ще більше року, щоб підготувати це питання належним чином, а потім розглянути і прийняти відповідне рішення", - заявив Охендовський.

Як повідомлялося, КС дав позитивний висновок щодо законопроекту про внесення змін до Конституції, які передбачають збільшення терміну повноважень президента, Верховної Ради, депутатів місцевих рад та мерів з 4-х до 5-ти років.

Законопроектом також передбачається, що чергові вибори до Верховної Ради після поновлень положень Конституції в редакції 1996 року за рішенням КС проводяться в останню неділю жовтня 2012 року, а президента - в останню неділю березня 2015 року.

Для внесення змін до Конституції за наявності позитивного висновку КС за них на одній сесії повинні проголосувати не менше 226 народних депутатів, і на наступній сесії - не менше 300. Дані зміни можуть вступити в силу не раніше лютого 2011 року.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «ЦВК не оголосив датою проведення виборів у Раду 27 березня 2011-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі