четвер, 18 листопада 2010 16:42

"Регіонал" каже що Конституційний суд визначився з датою парламентських виборів

"Регіонал" каже що Конституційний суд визначився з датою парламентських виборів

Конституційний суд України підтримав подання народних депутатів про проведення парламентських виборів у жовтні 2012 року.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"З приводу того подання, яке ми подали про вибори в 2012 році в жовтні, наскільки інформація є у мене, 16 суддів з 18 проголосували за підтримку даного подання", - сказав "регіонал".

1 жовтня Конституційний суд визнав неконституційним закон "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року і відновив дію Конституції 1996 року. Згідно з Основним законом у редакції 1996 року, Рада обирається на чотири роки, а не на п'ять, що було визначено політреформою-2004.

Між тим, Верховна Рада України 19 жовтня включила до порядку денного нинішньої сесії і направила до Конституційного суду законопроект, що встановлює строки проведення чергових виборів президента, парламенту, місцевих рад і мерів міст.

Законопроектом, зокрема, пропонується встановити, що чергові вибори в Раду України, після відновлення положень Конституції України в редакції від 28 червня 1996 року, проводяться в останню неділю жовтня 2012 року, а чергові вибори президента - в останню неділю березня 2015 року.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" каже що Конституційний суд визначився з датою парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі