вівторок, 14 червня 2022 15:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Чому не закрили повітряний простір?" - Зеленський відповів Байдену

"Чому не закрили повітряний простір?" - Зеленський відповів Байдену
Перед повномасштабним російським вторгненням Україну не забезпечили необхідним озброєнням, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відповів своєму американському колезі Джозефу Байдену на слова про те, що він ігнорував попередження про наміри Російської Федерації розпочати повномасштабне вторгнення.

Про це сказав в інтерв'ю німецькій телекомпанії ZDF.

"Було б справедливо, якби вони (західні лідери) заздалегідь прислухалися до мене як до глави української держави, якби вони прислухалися до того, про що ми попереджали. Я маю на увазі превентивні санкції, щоб не почалася війна, представлення нашої стратегії щодо Чорного моря, будівництво Чорноморського флоту з країною-партнером", - сказав.

Україна говорила, що Росія блокуватиме Чорне море, сказав президент.

"Я доповідав рік тому і представив програму того, що нам буде потрібно в плані протиповітряної оборони для нашого захисту", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США на рік продовжили санкції проти Білорусі

"Послухайте, якби все сталося саме так, якби всі попередили Україну, що завтра буде повномасштабне вторгнення, питання в тому, чому не було закрито повітряний простір, чому нам не поставили зброю до цього вторгнення, і чому не були введені тимчасові санкції, щоб президент Росії був превентивно зупинений? Ось як я б відповів на це питання", - сказав президент.

Раніше Байден заявив, що Зеленський міг ігнорувати попередження, що Росія готує повномасштабне вторгнення в Україну.

Президенти перед 24 лютого провели три або чотири телефонні розмови. Зокрема, обмінювалися думками та оцінювали ситуацію, відповів прес-секретар президента України Сергій Никифоров.

Зараз ви читаєте новину «"Чому не закрили повітряний простір?" - Зеленський відповів Байдену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі