понеділок, 07 червня 2021 19:48

Чим Притула не вгодив "Голосу" – оцінка політолога

Чим Притула не вгодив "Голосу" –  оцінка політолога
"У Притули є можливість створити свій проєкт", каже політолог Віталій Бала. Фото: "Громадське радіо"

Керівництву партії "Голос" давно хотілося позбутися від шоумена і волонтера Сергія Притули. Він не перший з ким у політсилі виникла подібна ситуація. Хоча партія могла використати репутацію Притули на свою користь, таку думку Gazeta.ua висловив політолог Віталій Бала.

"Керівники партії вели себе дивно, але прогнозовано. Дивно з точки зору здорового глузду. Замість того, щоб використовувати репутацію Притули, його хотіли викинути з партії. А прогнозовано, тому що не хочуть віддавати владу. Люди, на тлі яких вони губляться, є небезпечними. Того ж Сергія Рахманіна звільнили з посади голови фракції. Тому всіх яскравих політиків треба забирати", – говорить Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Служити хотів, але прислуговувати не буду" - Сергія Кривоноса звільнили із ЗСУ

Також додає: "Кіра Рудик не могла запобігти розколу партії. Такі люди зайшли в політику і стали нардепами тільки завдяки рейтингу Вакарчука. Без нього не пройшли б в парламент. Тільки вибори продемонструють, наскільки чинне керівництво політсили чогось варте. Вони ведуть перемовини з Офісом президента і думають, що ніхто цього не помічає. А називають себе опозицією".

У Притули є можливість створити свій проєкт, каже політолог. "Має рейтинг, на відміну від "Голосу". Все залежить від того, як він технологічно будуватиме свій проєкт і що представлятиме. Мають бути учасники, яких підтримують виборці. Щоб це був не тільки Сергій Притула", – говорить Бала.

7 червня шоумен і волонтер Сергій Притула залишив партію "Голос". Наголосив, що "відсутність будь-яких реакцій керівництва партії на "зашкварні" голосування своїх депутатів означає не лише толерування, але й погодження такої поведінки". Також заявив, що партійні ряди почали "очищати від тих, хто піддав критиці недобропорядних персонажів із "Голосу". Повідомив, що з політики не йде.

У партії "Голос" після заяви Притули повідомили,що "не здивовані тим, що особисті амбіції Сергія Притули і бажання отримати керівні посади будь-якою ціною взяли гору над спільною ціллю". Також кажуть, що вітають Притулу з тим, що "він зрештою визначився зі своїми політичними планами. Бажаємо йому удачі в побудові власного політичного проекту".

На позачергових парламентських виборах 2019 року Притула був 30-м у списку партії "Голос". Тоді список очолював Святослав Вакарчук. Торік у червні Вакарчук склав мандат.

Притула балотувався від "Голосу" на виборах мера Києва, посів третє місце. Тоді переміг Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Чим Притула не вгодив "Голосу" – оцінка політолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі