середа, 19 березня 2014 19:24

ЦВК скаржиться на пасивний виборчий процес: менше 10 зареєстрованих кандидатів у президенти

ЦВК скаржиться на пасивний виборчий процес: менше 10 зареєстрованих кандидатів у президенти
Михайло Охендовський Фото: ipress.ua

Голова ЦВК та делегація БДІПЛ (Бюро демократичних інститутів і прав людини) ОБСЄ обговорили перебіг виборчого процесу позачергових виборів Президента України та питання майбутньої співпраці.

"Верховна Рада України внесла до Закону "Про вибори Президента України" значно більше змін, ніж пропонувала ЦВК. Ці зміни були ухвалені 13 березня 2014 року. На жаль, станом на 19 березня вони ще не опубліковані, і відповідно не набрали чинності, що своєю чергою унеможливлює їх використання як в роботі Комісії, так і в діяльності інших суб'єктів виборчого процесу", - розповів голова ЦВК Михайло Охендовський.

Він, повідомив, що на сьогодні до Комісії надійшло менше 10 заяв щодо реєстрації кандидатів на пост Президента України у порядку самовисування. Але ЦВК мала підстави зареєструвати лише одну особу, яка дотрималася всіх вимог до оформлення документів, передбачених чинним законодавством.

"Для порівняння можу сказати, що на 23-й день виборчого процесу виборів Президента 2010 року – на 10 листопада 2009 року – Центральною виборчою комісією було зареєстровано 17 з 18 майбутніх кандидатів на пост Президента України, 17 їх уповноважених представників та 1353 довірені особи. На той момент виборча кампанія була вже в повному розпалі", - наголосив голова ЦВК.

Він зазначив, що виборчий процес проходить не дуже активно.

"На сьогодні ж, можливо, через внесення до Закону змін, які ще не набрали чинності, чи через якісь інші причини виборчий процес проходить не так активно, як очікувалося на його початку. Лише одна політична партія провела з'їзд, на якому висунула кандидата на пост Президента України. Ще одна офіційно повідомила Комісію про намір провести такий з'їзд 22 березня", – зазначив Охендовський.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК скаржиться на пасивний виборчий процес: менше 10 зареєстрованих кандидатів у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі