середа, 20 січня 2010 11:40

ЦВК залишилося прийняти ще 185 протоколів

ЦВК залишилося прийняти ще 185 протоколів

За станом на кінець дня вівторка Центральна виборча комісія ухвалила 40 протоколів окружних виборчих комісій з "мокрими" печатками, повідомив член ЦВК Михайло Охендовський.

"Таким чином, залишається отримати ще 185 протоколів, максимальну їх кількість ми очікуємо вже завтра і післязавтра", - сказав Охендовський журналістам.

Він нагадав, що, відповідно до закону, ЦВК повинна призначити засідання за офіційним встановлення результатів голосування протягом трьох днів з моменту отримання всіх протоколів окружкомів.

"Можна прогнозувати, що ми зможемо оголосити результати голосування раніше, ніж крайній термін, встановлений законом (27 січня - ред.)", - заявив член ЦВК.

При цьому Охендовський виходить з того, що форма протоколів, встановлених для виборів президента України набагато простіше, ніж та, яка використовувалася на виборах народних депутатів у 2006 і 2007 роках.

"Відповідно, дільничні та окружні виборчі комісії роблять набагато менше помилок методичного характеру в цих протоколах", - додав він.

Охендовський також відзначив, що у ЦВК поки не було зауважень до тих 40 протоколів, які вже були прийняті, хоча не виключено, що деякі з них будуть спрямовані на уточнення.

Проте в кожному такому випадку ЦВК буде приймати окреме рішення і офіційно повідомляти окружкоми про необхідність складання протоколу з позначкою "уточнено".

Виходячи з вимог закону, ЦВК має офіційно встановити результати першого туру не пізніше 27 січня 2010 року.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «ЦВК залишилося прийняти ще 185 протоколів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі