понеділок, 25 грудня 2017 13:39

Цифри "під ялинку": хто лідирує в президентському рейтингу

Цифри "під ялинку": хто лідирує в президентському рейтингу

За результатами опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", стало відомо, у кого більше шансів стати президентом.

В кінці листопада соціологи провели дослідження політичних симпатій українців. Опитавши дві тисячі осіб, соціологічна група "Рейтинг" отримала наступні результати.

У президентському рейтингу лідирує Юлія Тимошенко (15,8%), на другому місці Петро Порошенко (13,8%), третє у Святослава Вакарчука (9,6%). На четвертому місці з рейтингом 8,4% Вадим Рабинович - лідер партії "За життя". На п'ятому і шостому розташувалися Анатолій Гриценко (8,3%) і Олег Ляшко (8%). На сьомому місці Юрій Бойко (7%) - лідер "Опоблока". Відзначимо, що Вадим Рабинович випереджає Юрія Бойка на 1,4%.

Цікаво, що в антирейтингу перше місце займає діючий президент Петро Порошенко - 23,9% респондентів заявили, що ні за яких обставин не проголосують за нього. Друге і третє місце негативного рейтингу у Олега Ляшка (10,2%) і Юрія Бойка (9,8%). Четверте і п'яте займають колишні прем'єр-міністри країни Арсеній Яценюк (8,5%) і Юлія Тимошенко (6,8%). Керівник партії "Свобода" Олег Тягнибок (5,1%) - шостий, на сьомому місці лідер партії "За життя" Вадим Рабинович (4,8%).

Також соціологи поцікавилися в українців, чи хочуть вони проведення дострокових виборів до Верховної Ради. 47% опитаних відповіли ствердно, 41% - проти такої ініціативи. За дострокові вибори президента висловилися 44%, проти - 46%. Ідею масових протестів, які приведуть до повалення чинної влади, підтримали 33% опитаних, проти висловилися 54%. Підтримують наміри увійти до Євросоюзу 59% респондентів, проти - 26%.

Зараз ви читаєте новину «Цифри "під ялинку": хто лідирує в президентському рейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі