четвер, 18 квітня 2024 06:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи схвалить Палата представників допомогу Україні - Пріцкер прокоментувала

Чи схвалить Палата представників допомогу Україні - Пріцкер прокоментувала
Спеціальна представниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер налаштована оптимістично щодо схвалення допомоги. Фото: "Суспільне"

Спеціальна представниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер прокоментувала перспективи ухвалення Палатою представників пакета законопроєктів щодо допомоги Україні.

Вона сказала, що налаштована оптимістично. Заявила про це у середу в Українському домі в Вашингтоні, передає "Укрінформу".

"Я дійсно радію, бо відчуваю оптимізм стосовно того, що наш Конгрес збирається діяти, і ми зможемо виконати свої зобов'язання щодо підтримки України. Це абсолютно важливо", - наголосила Пріцкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон поїде до Трампа говорити про допомогу Україні

Вона додала, що лише за останні два тижні двічі відвідала Україну.

"Ситуація там важка, дуже важка", - сказала чиновниця.

Вона зауважила, що між адміністрацією США і керівництвом в Україні відбувається постійна взаємодія, спрямована на підвищення ефективності допомоги українцям.

У березні президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Америки Майклом Джонсоном. Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе, сказав Зеленський.

13 лютого Сенат США проголосував за пакетний законопроєкт, який передбачає $61 млрд для України. Але Палата представників пішла на перерву, не проголосувавши пакетний проєкт закону, до якого входять кошти на підтримку України. Президент США Джозеф Байден розкритикував таку перерву.

Джонсон заявив про можливе виділення допомоги у кредит.

Зараз ви читаєте новину «Чи схвалить Палата представників допомогу Україні - Пріцкер прокоментувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі