вівторок, 24 лютого 2009 16:05

Черновецький втік в Ізраїль через звернення нардепів в Генпрокуратуру

Черновецький втік в Ізраїль через звернення нардепів в Генпрокуратуру
Народний депутат від НУ-НС Володимир Ар"єв пов"язує закордонну відпустку Київського міського голови Леоніда Черновецького з депутатським зверненням до Генеральної прокуратури щодо нього.

Як повідомили у прес-службі "Народної самооборони", Ар"єв нагадав, що напередодні він підписав колективну заяву народних депутатів на ім"я генпрокурора Олександра Медведька з проханням притягти до кримінальної відповідальності Черновецького за його заклики застосувати силу проти депутатів Київської міської ради.

"Я зібрав підписи колег лише за 2 години. У той же день парламент створив тимчасову слідчу комісію по діяльності Черновецького, за яку проголосували 383 народних депутати. Тож, насправді, підписів могло б бути більше: до 250-ти", - уточнив Ар"єв .

Представник "Народної самооборони" висловив думку, що Черновецький "поїхав подалі від Києва з метою підлікуватися, а заразом і перечекати ситуацію".

"Взяв і поїхав у відпустку. Причому одразу ж наступного дня після того, як я заніс заяву, підписану 70-ма депутатами, до Генеральної прокуратури", - підкреслив народний депутат, говорячи про власний погляд на події навколо відпустки столичного мера.

Інший представник фракції НУ-НС у Верховній Раді Володимир Стретович вважає, що вибори мера Києва потрібно провести "якнайшвидше з огляду на той критичний стан справ, що склався у місті".

Стретович висловив переконання, що процедура виборів мера столиці, а також мерів міст чисельністю понад 200 тисяч жителів має відбуватися у два тури.

Черновецький, за офіційною інформацією мерії, за погодженням із Президентом України Віктором Ющенком взяв відпустку з 19 лютого по 21 березня. У прес-службі КМДА запевняють, що мер столиці перебуває на лікуванні у закордонній клініці, оскільки лікарі встановили йому попередній діагноз – "запалення легень".

23 лютого ЗМІ повідомили, що Черновецький перебуває в Ізраїлі і відпочиває на Мертвому морі, в одному з елітних готелів.

За матеріалами: УНІАН, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький втік в Ізраїль через звернення нардепів в Генпрокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі