пʼятниця, 22 лютого 2008 17:00

Черновецький сидить на горі із золота і нічого не бере звідти для киян

Мер Києва Леонід Черновецкий доручив розробити механізм реєстрації жителів інших регіонів, який працюють в Києві.

Таке доручення Л.Черновецкий дав начальникові головного управління праці і зайнятості Тетяні Кисельовій на розширеному засіданні колегії Київської міської держадміністрації в п"ятницю.

"Найбільша проблема в тому, що ми не реєструємо цих людей, які приїжджають до Києва і забирають робочі місця у киян", - відзначив мер.

"Але вони могли б і стати киянами, якби ми їм допомогли в цьому", - додав він.

При цьому Л.Черновецкий підкреслив, що ці люди створюють додаткове навантаження на транспортну і інженерну інфраструктуру міста.

У свою чергу Т.Кисельова повідомила, що віце-мер Ірена Кільчицка зверталася до правоохоронних органів, які зобов"язані проводити реєстрацію громадян з інших регіонів, що працюють в Києві. За її словами, правоохоронні органи з цією метою навіть проводили рейди по гуртожитках.

"Ніяких рейдів нам не потрібно - люди, які працюють в Києві, я їх вітаю. Вони виконують багато важливих функцій, поповнюють київський бюджет, за рахунок чого виріс майже в 5 разів всього за півтора роки", - відзначив Л.Черновецкий.

"Це нісенітниця (рейди), якісь поліцейські заходи. Є інші заходи - ви всього лише повинні попрацювати над цим, і це моє вам доручення, щоб ми знайшли механізм реєстрації цих людей", - звернувся мер Києва до Т.Кисельової.

Він також відзначив, що громадяни, що працюють в Києві, іноді отримують заробітну плату від працедавця в конвертах і не платять при цьому ніяких податків.

"У наших руках зосереджено величезне багатство. Це все одно, що сидіти на горі із золота і нічого не брати звідти для киян", - відзначив Л.Черновецкий.

Він підкреслив, що, за неофіційними даними, в Києві проживає близько 5 млн. чоловік.

Л.Черновецкий також заявив, що Київ поки справляється з проблемами, пов"язаними з додатковим навантаженням на транспорт, інженерну і соціальну інфраструктури, оскільки доходи до міського бюджету постійно збільшуються.

"Але в цілому проблема існує, і нею повинні займатися центральні органи", - ще раз підкреслив мер Києва, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький сидить на горі із золота і нічого не бере звідти для киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі