четвер, 17 липня 2008 10:15

Чернівецькі націоналісти вимагають скасувати автономію Криму

Блок Національних сил Буковини звернувся до вищого керівництва держав з вимогою "скасувати автономію Криму" і повернути півострову статус Кримської області.

Про це йдеться у прийнятому зверненні Блоку Національних сил Буковини на ім"я Президента України Віктора Ющенка, прем"єр-міністра Юлії Тимошенко та голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

"Блок Національних сил Буковини звертає увагу керівників держави на загрози щодо територіальної цілісності України з боку шовіністичних урядовців Росії та проросійських сил Криму. Мер міста Москви Юрій Лужков провокативними висловлюваннями піддає сумніву приналежність Севастополя і всього Криму Україні. Республіка Крим є територією України, автономія якої провокує заїжджі та місцеві антиукраїнські сили до провокативних сепаратиських дій", - підкреслюється у зверненні.

З метою "усунення провокацій щодо територіальної цілісності України, пов"язаної зі статусом території", автори звернення вимагають від вищого керівництва держави скасувати статус Автономної республіки Крим і "замість назви: "Автономна республіка Крим" має бути "Кримська область".

До складу Блоку національних сил Буковини входять шість обласних партійних організацій – Народного руху України, УРП "Собор", Української народної партії, ВО "Свобода", Конгресу українських націоналістів та УНА-УНСО, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чернівецькі націоналісти вимагають скасувати автономію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі