субота, 14 квітня 2018 17:10

"Це вимушений крок" - Порошенко про ракетний удар по Сирії

"Це вимушений крок" - Порошенко про ракетний удар по Сирії
Президент Петро Порошенко назвав авіаудари по Сирії "вимушеним, але виправданим кроком" / фото: Korrespondent.net

Україна розглядає точковий ракетний удар по Сирії США і союзників як вимушений, але виправданий крок.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в заяві, опублікованій в Twitter.

"Розглядаємо точковий удар міжнародної коаліції проти об'єктів військової хімічної інфраструктури режиму Асада як вимушений, але виправданий крок. Це - справедливий відповідь на факт скоєння жорстокого злочину проти людяності - хімічної атаки в Думі 7 квітня, забрала життя десятків безневинних людей", - написав президент.

Крім цього, Порошенко додав, що Україна закликає задіяти всі можливі механізми та інструменти ООН, в тому числі Рада безпеки, для попередження подібних злочинів диктаторських режимів в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна солідарна зі США, Францією та Британією щодо Сирії - МЗС

14 квітня антиасадівська коаліція завдала кілька ударів по об'єктах в підконтрольних Дамаску районах Сирії. Під удар ракет та бомб потрапив військовий аеродром в Меззе і комплекси сирійського Науково-дослідного центру в Барзах і Джамрайе під Дамаском. Також удару піддався і аеродром Думейр в провінції Дамаск. Про це повідомив кореспондент арабської редакції BBC з посиланням на свідка удару.

Зараз ви читаєте новину «"Це вимушений крок" - Порошенко про ракетний удар по Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі