субота, 14 квітня 2018 15:00

"Повернення до нормальності"- українські соцмережі про ракети в Сирії

"Повернення до нормальності"- українські соцмережі про ракети в Сирії
Ракети над столицею Сирії Дамаском / фото: AP

14 квітня США, Франція і Великобританія завдали ударів у Хомсі у відповідь на застосування президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб.

Крилаті ракети було спрямовано на військовий об'єкт в 15 милях на захід від Хомса, який, як вважають, є місцем виробництва елементів хімічної зброї.

Gazeta.ua зібрала, як на інформацію про атаки в близькосхідній країні відреагували українські соцмережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна солідарна зі США, Францією та Британією щодо Сирії - МЗС

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиті ракети та підтримка НАТО: остання інформація про американський удар по Сирії

Не обійшлось без фейків:

У мережі користувачі поширюють відеозапис, на якому зафіксовані нібито ракетні удари по Сирії. Проте насправді на кадрах зафіксований обстріл Луганська, здійснений російськими окупаційними військами, повідомляє Telegram-канал WarGonzo.

"Обережно, фейк! Ось цей відос обстрілу Луганська "Ураганами" багато хто зараз намагається видати за удар "Томагавками" по Сирії. Фахівці-доброзичливці попереджають!", – мовиться у повідомленні.

У мережі з'явилися перші фото і відео ударів по Сирії, які завдала коаліція за участю Франції та Британії на чолі з США. Удари почалися в ніч на 14 квітня, в цей час американський президент Дональд Трамп робив офіційне звернення про прийняте рішення щодо дій в Сирії.

Зараз ви читаєте новину «"Повернення до нормальності"- українські соцмережі про ракети в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі