неділя, 27 грудня 2020 16:00

Частину ФОПів звільнили від сплати податків

Частину ФОПів звільнили від сплати податків
У Зеленського заявили про звільнення від податків частини ФОП. Фото: Reuters

Українських підприємців, які входять до 1-ї групи платників податків, звільняють від сплати внесків до бюджету до травня 2021 року.

Про це інформує пресслужба Офіса президента України.

"З грудня 2020 року до травня 2021-го ФОПи 1-ї групи звільняються від сплати ЄСВ та єдиного податку", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає з ким спілкуватись - ФОПам почали відмовляти у "карантинних" 8 тис. грн

Підприємці цієї групи звільняються від сплати податків у зв'язку з набуттям чинності закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Водночас зміни щодо звільнення підприємців 2-ї групи від сплати єдиного податку законом №1072 до Податкового кодексу не вносили.

Пенсійний фонд розпочав фінансування одноразової матеріальної допомоги фізичним особам-підприємцям в розмірі 8 тис. грн. За 1-й день здійснення виплат гроші отримали 280,3 тис. осіб на суму 2 млрд 242,8 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Частину ФОПів звільнили від сплати податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі