четвер, 24 грудня 2020 11:12

Немає з ким спілкуватись - ФОПам почали відмовляти у "карантинних" 8 тис. грн

Немає з ким спілкуватись - ФОПам почали відмовляти у "карантинних" 8 тис. грн
Ресторанний бізнес – один з тих, що найбільше постраждав через карантин. Фото: pixabay

Частина ФОПів і найманих працівників, яким через посилення карантину обіцяли 8 тис. грн, отримали відмови у фінансовій допомозі.

Про це сказав бізнесмен-ресторатор Максим Храмов в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, ресторанний бізнес – один з тих, що найбільше постраждав через карантин, тому потребує допомоги.

"Ми подали десь 30 заявок від своїх приватних підприємців і найманих працівників, вже на половину отримали відмови, а половину чекаємо", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Карантинна" допомога ФОПам: гроші отримали вже понад 280 тис. осіб

Зі слів Храмова, причину відмов важко зрозуміти.

"Відписки йдуть стандартні – або невідповідність кодів видів діяльності, або недостатньо інформації, або зверніться до Пенсійного фонду. Основна проблема в тому, що немає з ким спілкуватись на цю тему. Немає механізму обговорення відмови, тому ми просто перевіряємо ще раз усі документи, подаємо повторно і чекаємо", - розповів він.

Найчастіше по підтримку держави звертались ФОПи, що займаються роздрібною торгівлею. Вони подали - 140,6 тис. заявок на отримання 8 тис. грн. Підприємці, задіяні у сфері громадського харчування звернулись 12,6 тис. разів. ФОПи, що ремонтують обладнання та техніку, подали 5,9 тис. заявок.

Зараз ви читаєте новину «Немає з ким спілкуватись - ФОПам почали відмовляти у "карантинних" 8 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі