четвер, 03 травня 2007 08:23

БЮТ: Ющенко готовий віддати наказ на захоплення Ради

Народний депутат V скликання від БЮТ Микола Сивульський не виключає застосування президентом силового варіанту для припинення повноважень Верховної Ради.

"Доведеться вживати заходи, щоб Верховна Рада, яка розпущена, припинила свою діяльність", - заявив він у середу ввечері в ефірі "5 каналу".

При цьому Сивульський зазначив, що "уряд є чинним, ніхто не зазіхає на уряд, уряд може спокійно далі виконувати свої обов"язки".

За словами депутата, Верховна Рада постійно виходить за межі правового поля.

"Перший раз вони, не маючи подання президента, поновили Ківалова на посаді голови ЦВК. Другий раз вони, не маючи жодних підстав, призначили дострокові вибори президента, крім парламентських. Тепер вже третій раз. Верховна Рада, яка виходить за межі правового поля, такою не може бути", - зазначив Сивульський.

"Настав час, коли до такої Верховної Ради повинні бути застосовані адекватні дії направлені на те, щоб взагалі припинити її діяльність", - заявив він, висловивши переконання, що "іншого шляху немає".

На запитання, чи має він на увазі силовий варіант, Сивульський відповів: "Вони на це штовхають президента. І хоча президент всіляко старається обійти цей варіант, можливо, все-таки йому доведеться його застосувати".

"Давайте не забувати, що президент України – це гарант Конституції, верховний головнокомандувач, і для того, щоб забезпечити конституційний лад, він може використати будь-які методи. В тому числі, якщо його постійно буде провокувати Верховна Рада, не виключений і силовий варіант", - зазначив він, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «БЮТ: Ющенко готовий віддати наказ на захоплення Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі