середа, 14 липня 2010 18:33

БЮТ про подання коаліції: держава крокує до тоталітаризму

БЮТ про подання коаліції: держава крокує до тоталітаризму

Депутат від БЮТ Сергій Сас переконаний, що результататом розгляду подання коаліції до Конституційного суду стане повернення Віктору Януковичу повноважень Леоніду Кучми.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua

"Перспектива відома. Конституційний суд уже давно не справляє враження єдиного органу Конституційної юрисдикції. Це стало зрозуміло після прийняття рішення про формування коаліції тушками. Зрозуміло на чий млин ллє воду суд...Він ухвалить рішення таке, яке потрібне коаліції", - переконаний парламентар.

Він пояснив, що коаліція вирішила подавати до Конституційного суду, бо перспективи ухвалення закону про референдум, який відкриває можливість для скасування політичної реформи шляхом плебісциту були сумнівними.

"Коли розглядали закон про референдум, то стало зрозуміло, що там є певні речі, які не може переступити Верховна Рада при прийнятті цього закону...Коли народні депутати ознайомилися з законом, то зрозуміли, що він абсолютно антиконституційний", - підкреслив народний обранець.

Зокрема депутат називає неконституційною норму про прийняття Основного закону на референдумі.

"Є 13 розділ, в якому чітко визначена процедура змін до Конституції. Перший - попереднє схвалення 226 голосами депутатів А, потім, на черговій сесії приймається рішення про схвалення цього документу...Всі інші варіанти є антиконституційними і тільки сліпий це не розуміє...Уявіть собі, от винесли Конституцію на референдум. Я підтримаю 90% положень, а 10% не підтримую. От як мені голосувати?", - запитує Сас.

"Держава крокує до тоталітаризму, а, потім буде тиранія, якщо все це народ проковтне безропотно", - пророкує депутат.

Він також заявив, що БЮТ визначиться з тим, як діяти щодо подання коаліції восени.

Нагадаємо, що 14 липня до Конституційного суду надійшло подання 253 народних депутатів. Народні обранці просять розтлумачити, чи відповідає Основному закону, закон про внесення змін до Конституції 2004 року.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ про подання коаліції: держава крокує до тоталітаризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі