субота, 15 січня 2011 12:39

БЮТ припустив, що Могильов сам готує кровопролиття на Майдані

БЮТ припустив, що Могильов сам готує кровопролиття на Майдані

У фракції БЮТ-"Батьківщина" припустили, що правоохоронці самі можуть готувати провокації під час акції 22 січня, приуроченої до Дня Соборності.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявила "бютівка" Ольга Боднар, коментуючи заяву міністра внутрішніх справ про можливе кровопролиття у цей день.

"Якщо Анатолій Могильов знає про подібну підготовку, яка може зірвати мирну акцію пов'язану з Днем злуки, то треба було звернутись до Генеральної прокуратури. Треба було повідомити про можливі злочини, якщо він не справляється з цим. Якщо він апріорі готує їх сам або знає хто це робить, проте ніяким чином не усуває ці потенційні правопорушення, то є питання до того, що сказав міністр", - підкреслила вона.

За словами народного депутата, "глава МВС має чітко знати, що заздалегідь звинувачувати будь-кого у скоєнні злочину не можна, доки цей факт чи хоча б спроба його скоєння не відбулися".

"Якщо так говориться, то думаю, що влада готує провокації відносно мирних демонстрацій на це число. Завжди так було під час святкування об'єднання України з моменту отримання незалежності", - наголосила Боднар.

Політик також повідомила, що мітингувальникам перешкоджають їхати у столицю.

"Усім перевізникам категорично заборонено в цей день виїжджати за межі міст і області. Інакше пообіцяли скасувати їм ліцензії. Це ще раз підтверджує те, що нинішня влада не може бути пов'язана з демократією", - зазначила вона.

Боднар сказала, що ВО "Батьківщина" готове прийняти у свої лави й інші опозиційні сили на час проведення акції.

"Будемо виконувати те, що запланували. Якщо хтось приєднається, то не будемо заперечувати. Ніхто не буде дивитися на прапори. Хто стоятиме поруч, ті і будуть побратимами", - додала "бютівка".

Як відомо, МВС посилює контроль у зв'язку з громадянськими акціями, які плануються на 17 та 22 січня, та збиратиме інформацію про їхніх учасників.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ припустив, що Могильов сам готує кровопролиття на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі