середа, 15 жовтня 2008 15:20

БЮТ погрожує Ющенку імпічментом, якщо він не скасує перевибори Ради

БЮТ погрожує Ющенку імпічментом, якщо він не скасує перевибори Ради

У випадку, якщо всі можливі правові методи заборони виборів будуть вичерпані, БЮТ піде на імпічмент Президентові. Про це в інтерв"ю ІМК сказав член фракції БЮТ Святослав Олійник

"Усьому є край. БЮТ сьогодні - єдина політична сила, яка стримує імпічмент Президенту. І якщо всі можливі правові методи заборони виборів будуть вичерпані, а ми побачимо, що Президент остаточно став на шлях руйнування держави, то я не виключаю того, що БЮТ може перестати стримувати цей процес. І оголосити про свою готовність підтримати процедуру імпічменту", - сказав він.

При цьому Олійник процитував 110 статтю Конституції, в якій передбачена процедура усунення з посади глави держави за станом здоров"я: "Відкриваємо Конституцію. Читаємо ст. 110: "Неможлівість Президентом виконувати свої повноваження за станом здоров"я має бути встановлена на засіданні ВР Україні, і в підтвердження більшістю від її конституційного складу на підставі письмового подання ВС Україні за зверненням ВР України та медичного висновку".

"Враховуючи останні події (відверте знищування судової системи), нескладно прогнозувати позицію Верховного Суду. У Раді голосів вистачить, а медичний висновок може й дільнична лікарня написати. Тобто, за наявності політичної волі все це нескладно здійснити. Уранці почали - увечері закінчили. Повідомили зовнішньополітичні відомства іноземних держав і забули, як про кошмарний сон", - резюмував Олійник, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ погрожує Ющенку імпічментом, якщо він не скасує перевибори Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі