середа, 10 жовтня 2007 13:21

БЮТ хоче відкрити сесію Ради 30 жовтня

БЮТ за відкриття першої сесії Ради 6 скликання до 30 жовтня

Блок Юлії Тимошенко виступає за відкриття першої сесії Верховної Ради 6 скликання до 30 жовтня.

Про це на брифінгу сказав один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

"Не пізніше 30 жовтня є всі підстави зібрати новообраний парламент для початку першої сесії", - сказав Турчинов.

Посилаючись на закон "Про вибори народних депутатів України", він зазначив, що Центральна виборча комісія зобов"язана встановити результати парламентських виборів до 15 жовтня.

"Уже з 15 жовтня ми вважаємо за необхідне негайно зібрати підготовчу робочу групу для підготовки початку сесії новообраного парламенту", - заявив Турчинов.

Він пообіцяв, що відразу після прийняття присяги депутатами БЮТ і блок "Наша Україна-Народна Самооборона" підпишуть угоду про формування коаліції, і запропонують кандидатуру прем"єр-міністра.

Оцінюючи можливу відмову новообраних депутатів від Партії регіонів приймати присягу, Турчинов зазначив, що такі дії ПР дестабілізують ситуацію в країні.

"Якщо ПР спробує дестабілізувати ситуацію в Україні, спробує торпедувати початок роботи нової Верховної Ради, я вважаю, що така політична сила припинить існувати як парламентська", - сказав він.

Лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко закликала депутатів Верховної Ради 6 скликання від Партії регіонів і Комуністичної партії не приймати присягу і йти на нові позачергові парламентські вибори., передають Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче відкрити сесію Ради 30 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі