понеділок, 03 липня 2006 12:06

БЮТ хоче притягти до відповідальності заступника генпрокурора

Депутати від БЮТ хочуть притягти до кримінальної відповідальності заступника генерального прокурора Віктора Шокіна за незаконне порушення кримінальної справи щодо екс-голови СБУ Олександра Турчинова і його колишнього заступника Андрія Кожемякіна.

Відповідне депутатське звернення до генпрокурора Олександра Медведька направили члени БЮТ Святослав Олійник і Андрій Портнов, пише "Комерсант-Україна".

Підставою для цього стало рішення Печерського районного суду, який визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Турчинова і Кожемякіна.

Нагадаємо, що раніше Генпрокуратура порушила проти Турчинова і Кожемякіна кримінальну справу за фактом знищення матеріалів справи міжнародного кримінального авторитета Семена Могилевича, підозрюваного в причетності до створення компанії RosUkrEnergo.

Під час розслідування справи Могилевича слідчі мали намір примусово викликати на допит Турчинова і Кожемякіна.

Як розповів керівник юридичного департаменту БЮТ Андрій Портнов, у п"ятницю, 30 червня, Печерський районний суд визнав незаконними дії ГПУ і скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо Турчинова і Кожемякіна.

- Суд визнав незаконними абсолютно всі дії Генпрокуратури й ухвалив, що жодних матеріалів, достатніх для порушення кримінальної справи, взагалі не було. Фактично суд встановив фальсифікацію кримінальної справи, – сказав Портнов.

Він зазаначив, що "суд також установив незаконність засекречення цієї справи". За його словами, рішення Печерського суду свідчить про те, що "інформація, яку поширював Шокін щодо Турчинова і Кожемякіна, є недостовірною".

- Ми починаємо процедуру притягнення Шокіна до кримінальної відповідальності. Раз суд установив незаконність його дій, він повинен за це відповісти, – пояснив Портнов.

Крім цього у своєму зверненні до генпрокурора депутати вимагають надати їм дані про кількість кримінальних справ під грифом "цілком таємно", що знаходяться у провадженні ГПУ, а також дані про посадових осіб, які їх порушили, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче притягти до відповідальності заступника генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі