четвер, 09 травня 2013 07:07

Бориспільський Ленін залишився без носа: Соціал-націоналісти поглумились над пам'ятником вождю пролетаріату

У місті Борисполі (Київська область) було спаплюжено пам'ятник Леніну. В результаті завданої шкоди той втратив ніс.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, відповідальність за вищевказану акцію взяли на себе представники Соціал-національної асамблеї (СНА).

"Як патріоти, ми не можемо не віддати належного шанування, і тому в підтримку всього українського та на знак підтримки всіх політв'язнів ми ушкоджуємо пам'ятник у місті Бориспіль істоті під псевдонімом "Ленін",  через яку мільйони українців загинули чи були ув'язнені", - зазначили у СНА.

За словами соціал-націоналістів, монумент навмисно був не повністю демонтований, щоб і на далі його псувати та паплюжити.

"Як бачите, за втручання у справи українських правих патріотів кам'яний болван втратив носа, як і його реальний прототип. Зазначимо, що в обох випадках це був сифіліс", - підкреслили активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Васильківський терорист" розповів, як невідомі спокушали його підірвати Леніна

Нагадаємо, 22 серпня 2011 року співробітники СБУ у Василькові Київської області затримали кількох активістів організації "Патріот України", які 24 серпня начебто планували здійснити вибух у Києві або передмісті за допомогою саморобного вибухового пристрою. За інформацією прес-центру СБУ, оперативники стверджували, що під час вибуху такого пристрою радіус ураження міг би перевищити 100 м.

Згодом, 26 серпня того ж року, Солом'янський райсуд Києва заарештував депутатів Васильківської міськради Сергія Бевза та Ігоря Мосійчука, а також активіста Володимира Шпару, яких звинуватили у підготовці теракту, який нібито полягав у підриві пам'ятника Леніну в місті Бориспіль. З тих пір всі троє перебувають за ґратами, й над ними триває суд.

Водночас, як пояснив один із затриманих — Мосійчук, справжньою причиною порушення кримінальної справи й арешту представників "Патріоту України" стала їхня активна діяльність як депутатів Васильківської міської ради, де вони "боролись проти поширення наркотиків в місті, чорного рієлторства, незаконного грального бізнесу, земельних афер тощо".

"Наша принциповість багатьох позбавляла нагоди збагачуватись кримінальним шляхом. Ми протистояли антинародній системі, а вона, в своєму прагненні зберегти наявний нині стан речей, не зупиниться ні перед яким злочином", - пояснив Мосійчук.

Зараз ви читаєте новину «Бориспільський Ленін залишився без носа: Соціал-націоналісти поглумились над пам'ятником вождю пролетаріату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

356

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі