середа, 17 квітня 2013 04:13

"Васильківські терористи" вимагають покарати працівників СБУ

"Васильківські терористи" вимагають покарати працівників СБУ
"Васильківські терористи". Фото: kmisto.info

"Васильківські терористи" вимагають притягнення до кримінальної відповідальності працівників СБУ за "фальсифікацію їхньої справи".

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Соціал-національної асамблеї, до складу якої входять затримані активісти, їхній захист готує заяви про правопорушення з боку начальника слідчого відділу УСБУ в Київській області Кравченка, начальника другого відділення СВ УСБУ в Київській області Ніжнікова, слідчого СВ УСБУ в Київській області Івашка.

Громадські діячі звинувачують силовиків у завідомо незаконному затриманні, арешті та триманні під вартою, які спричинили тяжкі наслідки, також у притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності.

Крім того, "васильківські терористи" закидають працівникам СБУ завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, перевищення влади або службових повноважень, перешкоджання діяльності депутата місцевої ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скарга "васильківського терориста" дійшла до Європейського суду

"Ця стаття має бути застосована, так як обвинувачені Сергій Бевз та Ігор Мосійчук є депутатами Васильківської міської ради у Київській області і через своє незаконне ув'язнення вже більше півтора року не можуть здійснювати свої депутатські повноваження", - пояснили у захисті затриманих.

Водночас там вимагають покарати спеціаліста СБУ Устименка, "який дав завідомо неправдивий висновок стосовно нібито саморобного вибухового пристрою, вилученого працівниками СБУ в місті Василькові Київської області 22 серпня 2011 року".

Підсудні, їхні захисники та родичі переконані, що справедливе розслідування вищезгаданих кримінальних злочинів і покарання винних у них напередодні саміту Україна-ЄС має засвідчити в українському суспільстві та європейській спільноті відсутність в Україні вибіркового правосуддя.

"Адже за частиною аналогічних статей Кримінального кодексу, який спричинив значно менші наслідки, був засуджений і відбував покарання екс-міністр МВС Юрій Луценко", - нагадали "васильківські терористи".

Зараз ви читаєте новину «"Васильківські терористи" вимагають покарати працівників СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі