вівторок, 30 березня 2021 11:57

Боротьба з коронавірусом і реформа. Що обіцяв Степанов рік тому
5

Максим Степанов очолив МОЗ 30 березня 2020-го.
Фото: Уніан
Рішення підтримали 246 народних депутатів - фракції “Слуга народу”, ОПЗЖ, група  “За майбутнє”, частина “Довіри”, а також позафракційні.
Вакцинацію від ковіду міністр обіцяв почати 15 лютого, проте перше щеплення зробили 24 лютого.
Міністр охорони здоров’я став першим українським чиновником, який зробив щеплення від COVID.
"Попереду чимало роботи. Перший пріоритет — боротьба з коронавірусом", - сказав Максим Степанов.

Рік тому, 30 березня, Міністерство охорони здоров'я очолив Максим Степанова. Рішення підтримали 246 народних депутатів з фракції "Слуга народу", ОПЗЖ, групи "За майбутнє", частина "Довіри", а також позафракційні.

"Попереду чимало роботи. Перший пріоритет - боротьба з коронавірусом. Я не хочу нікого ні в чому звинувачувати, але є певна втрата часу з погляду підготовки до пандемії. Ми більше не можемо собі дозволити гаяти час. Тому вкрай важливо зараз налагодити комунікацію із закладами охорони здоров'я на місцях. Другий пріоритет - медична реформа. Я вважаю, що цілком можливо провести зміни таким чином, щоб реформою залишилися задоволені як пацієнти, так і лікарі усіх рівнів", - сказав Максим Степанов 31 березня 2020-го під час знайомства з колективом міністерства.

Прем'єр Денис Шмигаль в інтерв'ю "Фокусу" сказав, що міністр "з функціями кризового менеджера впорався". Та без скандалів не обійшлося.

24 лютого 2021-го розпочали планову вакцинацію від коронавірусу. Степанов обіцяв почати кампанію 15 лютого. 23 лютого привезли 500 тис. доз індійської вакцини Covishield. Міністр охорони здоров'я став першим українським чиновником, який зробив щеплення від Covid. 25 березня в Україну поставили першу партію китайської вакцини CoronaVac.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якими будуть українські "паспорти вакцинації"

У квітні 2020-го МОЗ закупило китайські костюми по 488 грн, хоча в української компанії вони коштували 242 грн.

У травні 2020-го міністерство дозволило виробництво модернізованого мішка Амбу держпідприємства "Новатор". Винахід розкритикували вітчизняні медики, зазначивши, що він і близько не заміняє ШВЛ.

"Протермінував" Степанов обіцянку направити 11 млрд грн на підвищення зарплат медиків з липня 2020-го. Підвищення відбулося з вересня.

Степанов був керівником Одеської ОДА з січня 2017-го до квітня 2019-го. До того очолював "Поліграфкомбінат "Україна".

Називав себе кумом колишнього очільника Одещини Ігоря Палиці, якого вважають довіреною особою олігарха Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба з коронавірусом і реформа. Що обіцяв Степанов рік тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі