понеділок, 05 липня 2010 19:13

Бойко та Семиноженко "недопрацювали корупційно" - експерти

Бойко та Семиноженко "недопрацювали корупційно"  - експерти

Кадрові зміни у Партії регіонів засвідчили, що ця політична сила не є монолітною.

Таку думку висловили експерти, опитані Gazeta.ua

Зокрема, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов припустив, що є дві причини відставки міністра охорони навколишнього природного середовища Віктора Бойка.

"Або ним невдоволений спонсор блоку Литвина Василь Хмельницький, або самим Хмельницьким незадоволені в Партії регіонів. Можливо, екс-міністр не виконав якихось зобов'язань", - сказав політолог.

За його словами, що нова влада почала курс на поділ олігархів на "хороших" і "поганих".

"Команда Януковича дає зрозуміти, що коаліційні угоди, укладені під час формування коаліції в експрес-режимі, часто під впливом переговорного тиску, закінчилися. Тепер, маючи "тушок" і підстраховку не тільки з боку коаліційних партнерів, уряд і президент можуть вирішувати будь-які кадрові питання. У тому числі - врозріз з інтересами великих бізнесменів, що стоять за комуністами і Блоком Литвина", - розповів Карасьов.

У свою чергу, коментуючи відставку Володимира Семиноженка директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак зауважив, що екс-віце-прем"єр висловлював інтереси не дуже представленої у парламенті групи людей.

"Претензії до нього виникали після його висловлювань щодо оцінок історії чи можливого союзу України, Росії і Білорусі. Більше ніяких проблем він не створював. Тому, очевидно, були непорозуміння на ґрунті неприйняття ним якихось державних рішень. Від віце-прем'єра не було якихось проривних заяв щодо реформ у гуманітарній сфері - медицині, освіті тощо. Але з огляду на намір "регіоналів" скасувати цю посаду, то тут причини глибші. Адже ефективність роботи чиновників вищого рангу вимірюється у нас ще й корупційною складовою. Очевидно, Семиноженко і Бойко у цьому плані "недопрацьовували", - зауважив аналітик.

Нагадаємо, що на минулому тижні рада звільнила двух членів уряду Азарова: міністра екології Віктора Бойка та віце-прем"єр-міністра Володимира Семиноженка.

Зараз ви читаєте новину «Бойко та Семиноженко "недопрацювали корупційно" - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі