вівторок, 17 квітня 2007 12:41

Бойко: Бензин подорожчав через Ющенка

Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко пояснює зростання оптових і роздрібних цін на нафтопродукти в Україні політичною кризою, що склалася в країні. Про це він заявив в інтерв`ю газеті "Экономические известия".

"Ситуація ускладнилася у зв`язку з виходом президентського указу (про розпуск Верховної Ради) і з бажанням трейдерів закласти у вартість палива політичні ризики. Ми досить чітко бачимо це впродовж останнього тижня", - сказав Бойко.

Разом з тим, за його словами, ціни поки що не вийшли за верхню межу коридору - 4,07 грн за літр бензину А-95 (згідно з формулою визначення ціни на нафтопродукти, розробленою аналітичною групою).

"Хіба що, подекуди зустрічається 4,10 грн за літр. Але це тільки в Києві, Донецьку і Криму, решта областей не дотягують навіть до нижньої межі встановленого коридору. Отже це чисто політичні ризики, інших підстав я не бачу", - сказав Бойко.

Міністр також додав, що окрім політичної складової, присутній і сезонний сплеск попиту на нафтопродукти і, як наслідок, зростання цін. "Але це традиційне явище у всьому світі. Уряд з осені перейшов на ліберальний режим регулювання ринку нафтопродуктів", - відзначив він, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Бойко: Бензин подорожчав через Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі