понеділок, 31 серпня 2009 17:11

Богословська хоче віддати Севастополь, бо боїться Росії?

Богословська хоче віддати Севастополь, бо боїться Росії?

Кандидат у президенти Інна Богословська, заявила, що її "не здивувало звернення УНП щодо питання Севастополя".

"На жаль, в Україні багато політиків мислять категоріями минулого століття: вони ховають голову в пісок, нічого не хочуть знати про реальні проблеми людей і займаються тільки переписуванням історії", - прокоментувала вона звернення Української народної партії в СБУ.

За словами Богословської, спільне управління Україною і Росією Севастополя - один з кроків у бік отримання статусу нейтральної держави.

"У міжнародному праві є таке поняття, як кондомініум, воно з"явилося в XVI ст. З тих пір і до нашого часу на території Європи, Азії, Америки існують території, які управляються одночасно декількома державами. Це території, які дуже схожі по статусу на Севастополь. Уклавши договір з Росією, ми розв"яжемо собі руки і зможемо отримати статус нейтральної держави", - підкреслила вона і привела приклад Андорри як успішного кондомініуму.

Народний депутат нагадала, що 26 серпня цього року НАТО заявило, що Альянс не має наміру надавати Україні військову допомогу, а це означає, що у разі військової загрози нам нема на кого сподіватися.

"При цьому потрібно розуміти, що Схід України не підтримує рішення отримати членство в НАТО, так само як і Захід не підтримує зближення з іншим військовим блоком, ОДКБ. Тому нам слід припинити ці ігри і працювати над отриманням статусу нейтральної держави", - підкреслила Богословська.

Як повідомлялось, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко також дивувався, чому СБУ досі не притягнула Богословську до відповідальності за замах на територіальну цілісність України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Богословська хоче віддати Севастополь, бо боїться Росії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі