вівторок, 21 серпня 2012 17:06

Біля помпезної могили Джарти звели церкву Св. Василя Великого
9

З нагоди річниці з дня смерті колишнього мера Макіївки, голови Ради міністрів Автономної республіки Крим Василя Джарти, 17 серпня в місті відбувся мітинг.

Про це повідомили в прес-службі Макіївської міської ради.

У суботу, 18 серпня, на кладовищі Червона Гірка (Козаче) в Макіївці, де похований Джарти, пройшла панахида. У богослужінні взяв участь і мер Макіївки Олександр Мальцев.

Ще рік тому це місце виглядало так. Могилу викопали в прямому сенсі серед асфальту...

Автор: Фото: ostro.org
 

Наразі могила Джарти розташована поруч зі зведеним храмом на честь Св. Василія Великого.

Автор: Фото: ostro.org
 

2 червня цього року в Троїцьку поминальну суботу єпископ Макіївський Варнава, вікарій Донецької єпархії, здійснив чин малого освячення храму на честь Св. Василія Великого на кладовищі в Макіївці.

Автор: Фото: ostro.org
 

Автор: Фото: ostro.org
 

Тут же Його Преосвященство здійснив панахиду за покійним почесним громадянином Макіївки Василем Джарти, могила якого знаходиться недалеко від храму. 3 червня 2012 Джарти виповнилося б 54 роки і рідні, і близькі друзі покійного прийшли в цей день пом'янути покійного.

Автор: Фото: ostro.org
 

Автор: Фото: ostro.org
 

Автор: Фото: ostro.org
 

Автор: Фото: ostro.org
 

Автор: Фото: ostro.org
 

Нагадаємо, Джарти помер 17 серпня 2011 року в Криму на 53 році життя. Василь Джарти останні півроку боровся з важкою хворобою. 8 серпня він повернувся до Криму з Москви, де йому зробили чергову операцію. Після неї він проходив реабілітацію в ялтинському санаторії. За даними ЗМІ, наприкінці 2010 року лікарі виявили у прем'єр-міністра Криму рак, у Німеччині йому зробили операцію і він пройшов курс лікування. Після цього Джарти повернувся на роботу в уряді автономії.

У період з 1998 по 2002 рр. Джарти обіймав посади заступника глави Гірницької райради в Макіївці, заступника з питань діяльності виконавчих органів ради, виконуючого обов'язки макіївського міського голови, мера Макіївки. З 2006 року народний депутат України. З березня 2010 по серпень 2011 був головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим.

У Джарти залишилися дві дочки Вікторія (1980 року народження) і Ольга (1988 року народження). Ольга в кінці 2011 року була призначена на посаду заступника начальника київської обласної митниці. Старшу доньку Вікторію в 2008 році призначили на посаду судді Господарського суду Донецької області строком на п'ять років. Уже в квітні 2010 її перевели на посаду судді Господарського суду Києва, а в травні 2011 року - стала заступником голови Госпсуду Києва.

Зараз ви читаєте новину «Біля помпезної могили Джарти звели церкву Св. Василя Великого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі