четвер, 11 травня 2017 18:03

Безпекова сфера має бути пріоритетом для країни - Тетерук

Безпекова сфера має бути пріоритетом для країни - Тетерук
Перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук каже, що якщо ми не здатні захистити всі досягнення країни сферою безпеки, то наша держава може бути приречена або на руйнування, або на існування в абсолютно інших умовах. Фото: Politolog.net

Уся українська влада повинна постійно вдосконалювати сферу безпеки, аби не дати повторитись тій ганебній ситуації, що передувала початку збройної агресії Російської Федерації проти України, а саме – енергетична залежність від Росії, руйнування Збройних сил та інше.

Про це заявив член комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук у четвер під час презентації збірок "Законодавство України у сфері безпеки", що відбулася в Інституті законодавства Верховної Ради.

"Сфера безпеки нашої держави є однією з ключових. Тому що ми можемо безкінечно вдосконалювати енергоефективність нашої держави, піднімати будь-які економічні показники, але якщо ми не здатні захистити всі наші досягнення сферою безпеки, то наша держава може бути приречена або на руйнування, або на існування в абсолютно інших умовах", - наголосив народний депутат.

Андрій Тетерук також підкреслив, що сьогодні надзвичайно важливо, щоб не лише парламентарії, але й виконавча та судова гілка влади "розуміли важливість та були зосереджені на побудові правової держави, в якій закони є чіткими, зрозумілими та якісними, такими, що виконуватимуться всіма громадянами України незалежно від посад".

На думку політика, саме такий шлях розвитку держави дасть можливість створити у суспільстві той запобіжник, "який не дозволить повторитись ганебній ситуації, що передувала початку збройної агресії Російської Федерації проти України".

"Я маю на увазі нехтування і здоровим глуздом, і правовими засадами при прийнятті Харківських угод, і при прийнятті інших законів, які руйнували права і свободи громадян, які просто руйнували Збройні сили України та весь безпековий сектор нашої країни", - підсумував він.

Довідково: збірки законодавчих актів "Законодавство України у сфері безпеки" (українською та англійською мовами) підготовлені за сприяння Женевського центру демократичного контролю за збройними силами. Пропоновані видання відображають реформування сектору безпеки і оборони України, його адаптацію до європейських і євроатлантичних стандартів та є прикладом підтримки міжнародною спільнотою законотворчої діяльності Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Безпекова сфера має бути пріоритетом для країни - Тетерук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі