четвер, 28 липня 2022 22:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Бельгійська міністерка, яка їздила у Крим, звернулась до українців

Бельгійська міністерка, яка їздила у Крим, звернулась до українців
Міністерка закордонних справ Бельгії Аджі Лябіб визнала Крим українським. Фото: eastnews.ua

Міністерка закордонних справ Бельгії Аджі Лябіб привітала українців із Днем державності і сказала, що Крим та Донбас входять до міжнародно визнаних кордонів України. Минулого року вона їздила у Севастополь.

Додала, що Україна незалежна та суверенна країна і цінний та надійний член міжнародної спільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїздку міністерки закордонних справ Бельгії до Криму фінансував фонд доньки Путіна

"Її мешканці мають незаперечне право обирати свою долю. Територіальна цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів має повністю дотримуватися. До цих кордонів входять усі території України, серед яких Крим та Донбас, які нині перебувають під незаконною окупацією Російської Федерації, прямо чи через маріонеткові режими", – написала Лябіб.

Вказала, що Бельгія розглядає Україну як члена європейської родини. Лябіб сподівається відвідати Київ, щоб особисто висловити підтримку та обговорити співпрацю з українцями.

Нова міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб їздила в окупований Крим.

Відвідувала півострів вона 2021 року.

24 липня 2021 року міністерка опублікувала в Instagram пост про приїзд до Севастополя. Також Аджа Лябіб виставляла фото вечірнього Севастополя.

Зараз ви читаєте новину «Бельгійська міністерка, яка їздила у Крим, звернулась до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі