неділя, 07 липня 2013 06:57

"Батьківщина" побоюється, що доля Балоги та Домбровського може спіткати дюжину мажоритарників

"Батьківщина" побоюється, що доля Балоги та Домбровського може спіткати дюжину мажоритарників
Сергій Соболєв. Фото: hvylya.org

У Верховній Раді можуть позбавити депутатських мандатів ще дюжину опозиційних чи позафракційних народних обранців.

Про це в ефірі телеканалу ТВі повідомив заступник голови парламентської фракції ВО "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Згадаймо, постанови про вибори вносилися не один раз. Їх провалила Партія регіонів. Потім з'явився закон про сім округів, тобто ще не було позбавлено двох депутатів мандатів, а вже був закон від Кабінету міністрів про сім округів", - зазначив політик.

"Чи впевнені ми тепер, що до 22 грудня не з'явиться рішення суду про ще якісь 5-10-15 округів? Адже можуть позбавити депутатства ще з десяток народних обранців від опозиції чи позафракційних, які, наприклад, не голосували за векселі чи інші речі", - додав Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер анулював картки Домбровського та Балоги

Він пояснив, чому "регіонали" наполягають на проведенні виборів у проблемних округах наприкінці грудня.

"Сама Партія регіонів пояснює: бо пройде саміт у Вільнюсі. Отже, вони свідомо підуть на такі порушення, що в разі проведення виборів до саміту це може навіть зашкодити підписанню Угоди про асоціацію з ЄС", - наголосив опозиціонер.

Нардеп нагадав, що парламент почне працювати 3 вересня, а для того, щоб оголосити дату виборів, потрібно виділити для виборчої кампанії 60 днів.

"Навіть якщо не 3-го, а 10 вересня буде оголошено про проведення виборів, то в листопаді цілком нормально можна їх провести, продемонструвати світу і європейській спільноті, які чесні та прозорі в нас вибори, як чесно підраховують результати, ніхто не краде бюлетені і не спалює їх", - наголосив Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" побоюється, що доля Балоги та Домбровського може спіткати дюжину мажоритарників ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі