пʼятниця, 14 грудня 2012 13:13

Баррозу боротиметься за свободу Тимошенко "до кінця"

Баррозу боротиметься за свободу Тимошенко "до кінця"
Жозе Мануель Баррозу обіцяв не міняти Тимошенко на формальності. Фото: lenta.ru

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу обіцяв доньці екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенії наполягати на звільненні її матері "до кінця".

Про це сказав заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря журналістам у четвер у Брюсселі по завершенню саміту Європейської народної партії, у рамках якого відбулася зустріч Тимошенко-молодшої та Баррозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрюша, хто тебе підбив на цю х***ню? - Королевську, Ляшка і Тимошенко розвели по телефону

"Під час спілкування з Баррозу ми почули дуже особистісний аспект. Він як президент Європейської комісії дуже тісно співпрацював із Тимошенко як прем'єр-міністром уряду, який узяв на себе відповідальність і зробив вирішальний внесок у вирішення газової кризи 2009 року", - зазначив Немиря.

"Він (Баррозу) ще раз підкреслив свою вдячність Тимошенко і сказав, що буде відстоювати її свободу до кінця. Обміну свободи Тимошенко на формальності, пов'язані з Угодою про асоціацію, не буде", - заявив політик.

Як повідомила сама Євгенія Тимошенко, вона також зустрілася з прем'єрами Словенії, Болгарії, Фінляндії, президентом Європейської народної партії Вілфредом Мартенсом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко побажала Луценку завжди мати свободу в собі

Українці подякували їм за декларацію ЄНП і обговорили резолюцію Європейського парламенту, які містять положення звільнити політв'язнів.

"Зараз м'яч на стороні українського уряду. Зазначені документи, а також висновки Ради ЄС із умовами підписання Угоди про асоціацію створюють платформу для офіційного Києва і президента діяти в рамках цих умов, у рамках цих резолюцій", - зазначила донька екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Баррозу боротиметься за свободу Тимошенко "до кінця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі