пʼятниця, 14 грудня 2012 11:35

Гавриш пояснив Данилюку, які саме закони не дозволяють засудженій Тимошенко стати президентом

Гавриш пояснив Данилюку, які саме закони не дозволяють засудженій Тимошенко стати президентом
Степан Гавриш дохідливо пояснив Данилюку, чому він не брехун. Фото: blog.kp.ua

Колишній заступник секретаря РНБО Степан Гавриш вважає керівника "Спільної справи" Олександра Данилюка харизматичним лідером, проте не згоден з ним щодо того, що законами України не передбачена заборона засудженим балотуватися у президенти.

Про це він написав у Facebook. Нагадаємо, що раніше Данилюк назвав Гавриша брехуном, через його коментар про те, що Конституція та закони України чітко говорять про неможливість висування у президенти засуджених осіб та осіб з непогашеною судимістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лавриновича збрехали: міжнародні юристи підтвердили політичність справи Тимошенко — Соболєв

Гавриш вважає, що Данилюк "цілковито правий" у тому, що стаття 103 Конституції "імперативно не визначає можливості обрання судимого президента". Однак, на його думку, за логікою Данилюка, "якщо дівчина Вам всміхається то вона готова вийти за Вас заміж. І Ви робите їй пропозицію. Але вона вже заміжня. Частина 6 ст.103 Конституції говорить про те, що порядок обрання президента визначається законом".

" Ст.9 Закону "Про вибори Президента України" "Право бути обраним" в ч.4 прямо, без можливості іншого тлумачення несподівано вам пояснює " Не може бути висунутим кандидатом на пост Президента громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку", - пояснює Гавриш.

Екс-нардеп також зауважив, що своєю ініціативою Данилюк "обманює, як людина, яка має в архіві диплом юриста, і Юлію Володимирівну. Вона цього не заслуговує. Їй потрібні реальні ідеї і ще більш реальні дії, як в захисті її від політичного правосуддя так і в оцінках її політичного майбутнього".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мін'юст заплатив юристам за сумнівні висновки про неполітичність справи Тимошенко?

Окрім того, політик додав, що "Юлія Тимошенко ніколи не дозволить собі балотуватись судимою бо справедливо вважає, що ця судимість створена штучно. Саме з метою усунути її від політичної діяльності. Тому вона заперечує навіть проти амністії. Звичайно, амністію можна здійснити і шляхом прийняття окремого закону. Думаю, що Тимошенко, перш ніж висунути свою кандидатуру в якості кандидата в президенти вимагатиме повної реабілітації".

Звертаючись до громадського діяча, Гавриш зауважив, що він "разом із певними частинами опозиції намагаєтесь "переключити кнопки" із питання про необхідність звільнення Тимошенко із в'язниці, на політичне конфеті-розмірковування про її реальну участь із судимістю у президентській кампанії".

Також політик зауважив, що не буде вступати в дискусію із громадським діячем щодо системного логічного тлумачення норм Конституції, бо це справа Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Гавриш пояснив Данилюку, які саме закони не дозволяють засудженій Тимошенко стати президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі