пʼятниця, 12 лютого 2010 14:44

Балога назвав "тромбом" Тимошенко та її компанію

Балога назвав "тромбом" Тимошенко та її компанію

Президент України Віктор Ющенко повинен сприяти формуванню нової конфігурації влади, переконаний лідер партії "Єдиний центр" Віктор Балога.

Ющенко може спонукати міністрів, призначених в уряд ним особисто або за квотою його політичної сили, добровільно подати у відставку. Це відкриє дорогу до створення коаліції та формування нового складу Кабінету міністрів, йдеться в коментарі Балоги, поширеному прес-службою "Єдиного центру" у п"ятницю.

Врешті-решт, переконаний Балога, "урядова команда, яка поставила країну на межу дефолту, зобов"язана скласти свої повноваження".

"Збереження нинішнього складу Кабінету міністрів на чолі з Юлією Тимошенко стало тромбом, який гальмує створення нової конструкції влади, яка буде здатна вивести країну з економічної і політичної дистрофії", - підкреслив політик.

Балога також прокоментував прийняття 11 лютого закону про тендерні закупівлі. На його думку, "депутати-бізнесмени з фракції Партії регіонів і БЮТ заради багатомільярдної наживи затвердили нову схему перекачування державних коштів у власні кишені".

"Раніше президент Ющенко кілька разів ветував тендерні закони. Напевно, так само він повинен вчинити і цього разу, щоб піти з посади незаплямованим", - зазначив Балога.

"Вважають, що цей закон не підпише і новообраний глава держави, щоб не потурати корупційним апетитам частини свого оточення", - додав лідер "Єдиного центру".

До травня 2009 року Балога очолював секретаріат Віктора Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «Балога назвав "тромбом" Тимошенко та її компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі