вівторок, 24 червня 2014 04:41

Байден вважає правильними дії української влади щодо реалізації мирного плану

Байден вважає правильними дії української влади щодо реалізації мирного плану
Фото: zn.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом, в ході якої вони обговорили процес реалізації мирного плану, повідомляє прес-служба президента.

"Байден оцінив дії українських властей як правильні і високопрофесійні", - йдеться в повідомленні.

Порошенко зі свого боку заявив, що припинення вогню з боку бойовиків повинно супроводжуватися звільненням заручників і перекриттям кордону "для зупинки проникнення на територію України найманців, зброї і наркотиків з російської сторони".

"Порошенко констатував, що зараз Росія повинна продемонструвати реальні кроки назустріч", - відзначили в прес-службі глави держави.

Президент України підкреслив, що якщо мирний план не буде виконуватися, то "США і ЄС повинні докласти цілеспрямованих зусиль на підтримку України, зокрема рішенням Європейської Ради 27 червня.

"Байден повідомив Порошенко про розмову президента США Обами і президента Російської Федерації Путіна, яка була майже повністю присвячена українському питанню", - відзначили в прес-службі Порошенка.

У теж час, президент України висловив подяку США за підтримку, зокрема у розширенні програм співробітництва у сфері безпеки і оборони. "Зокрема, мова йшла про одночасних короткострокові заходи для надання термінової допомоги, а також довгострокових програм для побудови інституційної спроможності української армії", - йдеться в повідомленні.

В ході розмови Віце-президент США також позитивно оцінив залучення до тристороннього формату переговорів щодо імплементації мирного плану другого президента України Леоніда Кучми.

Зараз ви читаєте новину «Байден вважає правильними дії української влади щодо реалізації мирного плану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі