вівторок, 28 червня 2022 05:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден прокоментував ракетний удар по Кременчуку

Байден прокоментував ракетний удар по Кременчуку
Джо Байден засудив російський ракетний удар по торговому центру у Кременчуку. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден засудив російський ракетний удар по торговому центру у Кременчуку і заявив, що Сполучені Штати й надалі будуть притягувати Росію до відповідальності.

Він також заявив, що G7 продовжать санкції проти РФ. Про це Байден повідомив у Twitter.

"Удар Росії по мирних жителях у торговому центрі є жорстоким. Ми солідарні з українським народом", - заявив президент США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери країн G7 засудили ракетний удар по торговому центру у Кременчуку

Він наголосив, що США разом із союзниками та партнерами продовжуватимуть притягувати Росію до відповідальності за такі звірства та підтримуватимуть оборону України.

"G7 продовжать санкції проти Росії, зокрема це стосується військово-промислового комплексу Володимира Путіна", - запевнив він.

Байден додав, що "Велика сімка" також не дозволить валютним резервам центрального банку РФ підтримувати хвору економіку і позбавить президента країни-агрессорки ресурсів, необхідних для ведення війни.

"Можна було б заплющити очі на варварську війну Путіна проти України, і ціни на газ не злетіли б вгору, але Америка піднялася над цим моментом і з гордістю підтримує Україну", - наголосив лідер Сполучених Штатів.

27 червня російські окупанти завдали двох ракетних ударів по ТРЦ "Амстор" у Кременчуку.

Внаслідок вибухів загинуло 16 людей, 59 мирних мешканців отримали поранення.

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що росіяни, які обстріляли торговий центр у Кременчуку на Полтавщині, є терористами.

Зараз ви читаєте новину «Байден прокоментував ракетний удар по Кременчуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі