середа, 08 вересня 2021 11:01

Байден призначив відповідального за політику щодо України

Байден призначив відповідального за політику щодо України
Данніґан була гучним критиком планів Росії побудувати газопровід "Північний потік-2". Фото: Reuters

Дипломатка Робін Данніґан відповідатиме в Держдепартаменті США за політику щодо Центральної та Східної Європи.

7 вересня адміністрація президента США Джо Байдена доручила їй наглядати за політикою в Україні. Вона також сприятиме формуванню політики щодо Білорусі, Молдови, Польщі, Угорщини й Чехії.

Останні три роки Данніґан працювала в американському посольстві у Відні. Спершу на посаді заступниці голови місії, а згодом - повіреної у справах в Австрії.

З 2014-го до 2017 року Данніґан була заступницею помічника держсекретаря з енергетичної дипломатії в бюро енергетичних ресурсів Держдепартаменту. Вона критикувала плани Росії будувати газопровід "Північний потік-2". 2015-го зазначала, що проєкт будівництва трубопроводу для збільшення обсягів постачання російського газу в Німеччину може позбавити Україну $2 млрд транзитних зборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не треба проситися в союзники США - посол України

"Північний потік-2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Завдовжки 1234 км. У грудні 2019 року будівельні роботи зупинили через запровадження санкцій США, проте їх відновили наприкінці 2020-го.

Наприкінці липня США та Німеччина уклали угоду щодо "Північного потоку-2". Таким чином офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу до Європи в обхід України.

Зараз ви читаєте новину «Байден призначив відповідального за політику щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі