вівторок, 28 лютого 2012 15:26

Азарову порадили ввести податок на розкіш

Азарову порадили ввести податок на розкіш

Прем'єр Микола Азаров хоче отримати поради як подолати соціальну нерівність в країні.

Про це він сказав під час зустрічі з науковцями.

"Як подолати соціальну нерівність? - спитав він. - Ця проблема формує соціальну нестабільність у суспільстві. Хотілося б почути, як найбільш оптимально вирішити цю проблему. Ще один її аспект: значна доля доходів громадян формується у тіньовій сфері. Вона мало враховується нами. Разом з тим, деформує наше уявлення та оцінки рівня оплати праці та рівня доходів".

Академік Валерій Геєць порадив Азарову розглянути можливість введення додаткових податків для багатих:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпку розказали, де взяти гроші на пенсії

"У нас є пропозиції, як поповнити доходну частину бюджету. Вони стосуються введення податків на зверхдоходи, на власність, на розкіш. Це серйозне джерело доходу для держави. Він має бути направлений на вирішення соціальних питань, питань інфраструктури. Це треба починати робити вже цього року, бо глобальна економічна криза продовжує негативно впливати на нашу економіку. Й цього року ситуація буде складною".

У свою чергу Азаров  уточнив, що ці пропозиції потребують вивчення: "Вчені запропонували перелік заходів для подолання нерівності, які можна було зреалізувати. Повинен зазначити, що багато з цих заходів уряд пропрацьовує вже зараз. Готується пакет документів. Окремі позиції будуть уважно вивчені"

Зараз ви читаєте новину «Азарову порадили ввести податок на розкіш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі