неділя, 06 січня 2013 17:00

Азаров розповів про любов до куті та побажав душевного тепла

Азаров розповів про любов до куті та побажав душевного тепла
Фото: tsn.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров на своєму особистому сайті привітав українців з Різдвом і побажав Божого Благословення.

Політик зазначив, що сам дуже трепетно ??ставиться до цього свята, "тому що він сімейний: немає поспіху, суєти, які, на жаль, зараз стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя".

Азаров також розповів, що не представляє Різдво без традиційного страви - куті. "Як не буває двох однакових борщів, так і рецепт цієї важливого страви у кожної господині свій. Мені більше до душі традиційна кутя, яку варять із пшениці", - заявив прем'єр.

Особливу увагу Микола Азаров приділив самої традиції святкування Різдва Христового. "Наші народні гуляння з перевдяганням у національні костюми, колядки - це щось незабутнє. Саме вони створюють дух свята, роблять кожне Різдво своєрідним і неповторним", - підкреслив політик.

Завершив прем'єр-міністр привітання побажанням: "Нехай для всіх нас це свято пройде в атмосфері затишку, принесе радість і душевне тепло!"

Православні готуються відзначити одне з головних церковних свят - Різдво Христове. Святу Різдва традиційно передує Святвечір - день особливо суворого посту, коли, за церковним статутом, дозволяється приймати в їжу тільки сочиво - розмочені і розварені зерна пшениці або рису, а також боби, горох і овочі.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів про любов до куті та побажав душевного тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі