неділя, 13 травня 2012 11:46

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Азаров не проти лікування Тимошенко за кордоном

Азаров не проти лікування Тимошенко за кордоном
Азаров: "Досить прожити в Україні хоча б кілька днів, щоб переконатися, що ніякої диктатури в нас не існує". Фото: vopros.ua

Питання лікування лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном може бути розглянуто керівництвом України.

Таку можливість не виключає прем'єр-міністр країни Микола Азаров.

"Якщо авторитетні медичні комісії скажуть, що на території України немає можливості надати відповідного лікування, таке лікування може бути надано в якійсь установі за межами України, тоді керівництво України, безумовно, я підкреслюю, виходячи з гуманітарних позицій, може розглядати це питання", - сказав Азаров в інтерв'ю Euronews.

При цьому прем'єр України наголосив, що, "безумовно, необхідна зміна нормативної бази, зміна відповідного законодавства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українська влада - це криминалітет, одягнений у найдорожчі марки одягу" - чоловік Тимошенко

Азаров назвав некоректним висловлення канцлера Німеччини Ангели Меркель, що порівняла владу в Україні з диктатурою. На його думку, така заява "не сприяє зміцненню відносин між Німеччиною та Україною, а тим більше між Україною та Європейським Союзом".

"Досить прожити в Україні хоча б кілька днів, можна більше, щоб переконатися, що ніякої диктатури в Україні не існує і ніяких політичних репресій в Україні не проводиться. У нас абсолютно вільно діють демократичні партії, вони представлені в парламенті, деякі партії не представлені в парламенті. У нас свобода вираження думки, рішень", - пояснив український прем'єр.

Азаров заявив, що Тимошенко "була засуджена не за політичні переконання, а за виготовлення фальшивого документа, який називається директивою уряду України, і, користуючись цим фальшивим документом, вона змусила підписати вкрай невигідний і вкрай нерівноправний контракт по газу з Росією".

Зараз ви читаєте новину «Азаров не проти лікування Тимошенко за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі