неділя, 01 серпня 2010 15:36

Азаров готує українців до чергового витка цін

Азаров готує українців до чергового витка цін

Ухвалення урядом дефіцитного бюджету Пенсійного фонду неминуче призведе до зростання цін.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив голова комітету з питань податкової та митної політики Сергій Терьохін.

Парламентар нагадав, що дефіцит фонду покривається за рахунок короткострокових бюджетних позичок.

"Якщо зібраний податок іде одразу на споживання особливо в ту категорію населення, яка не має заощаджень, а пенсіонери, зрозуміло живуть з колес, то попит буде збільшено, а пропозиція не дуже, зрозуміло ще це один з ендогенних чинників інфляції", - зазначив Терьохін.

"Уряд намагається боротися з зовнішніми симптомами, але не дивиться на діагноз. Це коли наприклад вітрянку намагаються мазати зеленкою", - підкреслив парламентар.

Водночас, депутат переконаний, що пенсії будуть виплачуватися вчасно.

"Я не дуже великої оцінки про розумові здібності сьогоднішнього уряду, але якщо вони дозволять виникнути заборгованості, то вони просто дебіли"

Водночас депутат назвав аномальним таке явище, як дефіцит Пенсійного фонду.

"Будь-який фонд - як в кооперативі. Скільки забрали, скільки розподілили між тими, хто гроші надав. Таким чином в теорії дефіциту пенсійного фонду бути не може...Якщо фонду дають позичку, тоді система не працює".

Єдиним же способом виправити рівень пенсійного забезпечення громадян депутат називає впровадження відразу третього рівня пенсійної системи.

"Введення альтернативності у вирішення питання, а куди застрахована особа може давати свої внески. Або в солідарну систему державного забезпечення, або в приватні пенсійні фонди", - резюмував депутат.

Нагадаємо, що Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду. Згідно до документу його дефіцит складатиме рекордні 27 мільярдів гривень.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров готує українців до чергового витка цін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі