вівторок, 20 липня 2021 19:48

Аваков зіграв на випередження - влада вважає це великим успіхом

Аваков зіграв на випередження - влада вважає це великим успіхом
Аваков очолював МВС понад сім років — із лютого 2014‑го. Фото: kmu.gov.ua

Арсен Аваков написав заяву на відставку з посади міністра внутрішніх справ, щоб у випадку звільнення всього Кабміну не брати на себе його негатив.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала.

"Рано чи пізно він мав піти. Єдиний і останній - хто не з команди Зеленського. Оточення президента, яке між собою бореться за доступ до "тіла", не сприймало міністра. Бо вони мали прогинатися, вихваляти шефа. А Аваков цього не робив і добре почувався.

На відміну від інших членів Кабміну, Арсен Борисович має досвід. Розумів: якщо піде разом з урядом, на який скинуть весь негатив, не матиме політичних перспектив. Тому зіграв на випередження. Зеленський хотів, щоб він пішов. Аваков не пручався. Влада вважає це великим успіхом.

Голосів не було би, якби Аваков не погодився на відставку", - зазначив Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З фаєрами і салютами. Люди під МВС святували відставку Авакова

"Усі питання стосовно резонансних справ із часом відійдуть на задній план. Його пам'ятатимуть як людину, яка захистила Харків від сепаратизму. Яка була одним із комендантів Майдану. Яка створила Національну гвардію. Швидше за все, у підручниках буде написано саме це. Плюси переважають мінуси. Хоча є багато питань", - додав експерт.

15 липня Верховна Рада звільнила Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Він написав заяву про відставку. На його місце призначили Дениса Монастирського.

Повне інтерв'ю з Віталієм Балою читайте на Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи" від 22 липня.

Зараз ви читаєте новину «Аваков зіграв на випередження - влада вважає це великим успіхом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі