вівторок, 01 серпня 2017 10:40

Аваков анонсує зміни у позбавленні громадянства

Аваков анонсує зміни у позбавленні громадянства
Тих, хто отримає паспорт Росії, треба автоматично позбавляти громадянства України - керівник МВС Арсен Аваков. Фото: УНІАН

Тих, хто отримає паспорт Росії, треба автоматично позбавляти громадянства України.

Про це у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Якщо після трьох років війни все ще залишається той простак, який хоче возз'єднається з "матушкой Россией" - нехай! Нехай бере собі російський паспорт! Тільки наше українське громадянство з такого роду вчинком сумісно бути не повинно. Ніяк", - пише він.

Восени Верховна Рада має переглянути процедуру надання та позбавлення громадянства країни, чітко виписавши всі критерії, повідомив міністр.

"Переконаний, що восени, з початком роботи парламенту потрібно негайно вносити зміни в українське законодавство - більш чітко, твердо і недвозначно прописавши процедури надання та позбавлення громадянства", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвалі розповів, чи шукає політичний притулок

26 липня стало відомо, що президент України Петро Порошенко видав указ, яким позбавив громадянства Саакашвілі. В Адміністрації президента України пояснили, що припинення громадянства пов'язане з поданою ним недостовірною інформацією при оформленні документів. 29 липня Саакашвілі заявив, що має намір звернутися до Вищого адміністративного суду в зв'язку з позбавленням громадянства України, а потім - до Європейського суду з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Аваков анонсує зміни у позбавленні громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі