пʼятниця, 03 лютого 2023 00:24

Аташе України в США дав прогноз, коли західні танки з'являться на фронті

Аташе України в США дав прогноз, коли західні танки з'являться на фронті
В США сказали, коли західні танки з'являться в Україні. Фото: Мілітарний

Leopard та Challenger можуть бути на фронті вже до літа.

Постачання західних танків Leopard, Challenger та Abrams в Україну залежатимуть від термінів підготовки українських військових, заявив аташе з питань оборони посольства України в США Борис Кременецький, повідомляє Голос Америки.

"Зараз створено "танкову коаліцію" – низку країн, які готові нам надати танки, йдеться про Leopard, Велика Британія нам пообіцяла надати 14 танків Challenger, – це ті танки, які ми можемо отримати практично найближчим часом, але вони потребуватимуть певної підготовки екіпажу", – заявив він.

Навчання українських військових на Leopard і Challenger відбуватимуться в різних країнах і займуть певний час через складність техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброя для України: лідер Чехії зробив важливу заяву

"Є ініціативи Великої Британії, Польщі та Німеччини щодо підготовки наших спеціалістів, тому це відбуватиметься в різних країнах. Але треба розуміти, що потрібно не тільки підготувати екіпаж танка, треба навчити злагоджено діяти у складі підрозділів", – зазначив Кременецький.

Проте застосувати танки на полі бою ЗСУ зможуть уже навесні.

"Я не думаю, що ми будемо чекати до літа. У нас немає часу чекати", – зазначив Кременецький.

Американські танки Abrams надійдуть в Україну в останню чергу.

"Abrams – теж дуже складна техніка. Abrams нам надаються за програмою USAI, яка виділяє кошти на замовлення і виготовлення цих танків. Тобто це займе певний час, я думаю, що це буде довше, ніж отримання Leopard і Challenger. Я не готовий говорити про конкретні терміни", – додав Кременецький.

Leopard 2 – німецький основний бойовий танк третього покоління. Надійшов на озброєння в 1979 році на зміну попереднього Леопарда 1 як основний танк західнонімецьких сухопутних військ.

M1 Abrams – основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів.

FV4034 Challenger 2 – основний бойовий танк третього покоління сухопутних військ Великої Британії, який перебуває на озброєнні армій Сполученого Королівства та Оману.

Уряд Німеччини оголосив про передачу Україні танків Leopard 2. Також видав дозвіл на реекспорт іншим країнам.

Велика Британія оголосила про передачу ескадрону танків Challenger 2.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден оголосив про надання Україні танків. Всього США передадуть українським Збройним силам 31 танк M1 Abrams – танковий батальйон.

Зараз ви читаєте новину «Аташе України в США дав прогноз, коли західні танки з'являться на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі