пʼятниця, 07 березня 2014 16:41

Ярош оголосив президентську війну Тягнибоку - експерт

Ярош оголосив президентську війну Тягнибоку - експерт
Фото: svpressa.ru

Лідер руху "Правий сектор" Дмитро Ярош, який має намір балотуватися в президенти України, - найстрашніша загроза для "Свободи".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Проблема не в Яроші як в президенті, а в політичній кризі партії "Свобода". Адже у "Правого сектора" та "свободівців" - один і той електорат, і вони претендують на ідентичну політичну лінію. Хтось із них повинен зникнути. Тому президентська кампанія Яроша - найстрашніша загроза для Тягнибока. Це вияснення стосунків двох лідерів на крайньому правому фронті", - заявив Небоженко.

Зокрема, він припускає, що політики впродовж жорсткої боротьби відбиратимуть один в одного голоси виборців, як це було кілька років тому, коли "Свобода" відібрала електорат в "Нашої України".

"Велика перевага Тягнибока полягає в тому, що він публічна людина, яка навчилась маніпулювати аудиторією та має президентську структуру. В Яроша поки що всього цього немає. Він - непоганий польовий командир, проте який з нього кандидат в президенти зараз важко сказати. Якщо лідер "Правого сектору" балотуватиметься в президенти, то це відкрита війна Тягнибоку. І першою несподіванкою для останнього буде те, що до "Правого сектора" перейде Ірина Фаріон", - вважає політолог.

Крім того, за словами експерта, у Яроша є певні заслуги перед Майданом, а Тягнибоку треба кожен раз доказувати, що на Майдані він вів себе максимально добре.
"Йому буде складно, адже агресивно налаштована частина українського суспільства, особливо після втрати Криму, зацікавлена в більш рішучих політиках. А з іншої сторони такі провокатори, як Фаріон, небезпечні. Адже Путін вміло цим користується і пустий за своєю суттю мовний закон став підставою для активного російського втручання. Так що надмірно радикальні політики - небезпека для країни", - резюмував Небоженко.

Політолог вважає, що кримінальні переслідування Яроша з боку Росії - ніщо інше,як хаотичні кроки Кремля і президентські плани лідера крайніх правих націоналістів розглядати як спробу захисту від закону не варто.

Нагадаємо, у Росії проти лідера "Правого сектора" порушили кримінальну справу за заклики до терористичної діяльності з використанням ЗМІ. Мова йде про частини 2 статті 205.2 КК РФ і частини 2 статті 280. Слідчий комітет оголосив Дмитра Яроша у міжнародний розшук.

Зараз ви читаєте новину «Ярош оголосив президентську війну Тягнибоку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі