субота, 17 січня 2015 00:54

Ярему попросили жорстко оцінити дії штабу АТО

Ярему попросили жорстко оцінити дії штабу АТО
Микола Єременко. Фото: plus.google.com

Генерального прокурора Віталія Ярему просять дати правову оцінку діям штабу АТО, який спирається у своїй діяльності на Мінські домовленості, що є "нікчемним правовим актом без жодної юридичної сили на території України".

Про це заявив голова громадського об'єднання "Відкрите коло", учасник бойових дій на Донбасі Микола Єременко.

Єременко наголосив, що законодавство України не передбачає можливості укладання воєнного перемир'я з терористами чи будь-якими іншими правопорушниками.

Він наголосив, що Мінські домовленості передбачають розмежування території України поміж законною державною владою та терористичними організаціями.

"Ця угода з української сторони не була підписана особами, уповноваженими здійснювати зовнішню політику України. Мінські домовленості не були ратифіковані Верховною Радою України, що в нашій державі є обов'язковою умовою вступу міжнародних договорів в силу", - додав активіст.

Таким чином, на його переконання, вищезгадана угода є "нікчемним правовим актом, що не має жодної юридичної сили на території України і не може бути основою для функціонування будь-якого державного органу в Україні, в тому числі й штабу АТО".

"Дотримання штабом АТО Мінських домовленостей є причиною численних людських жертв серед військовослужбовців, які несуть службу на сході України", - заявив Єременко.

Зважаючи на це, він звернувся із запитом до генерального прокурора Віталія Яреми дати правову оцінку діям штабу АТО.

"Штаб АТО, граючись з терористами у перемир'я, вчиняє злочинну бездіяльність у справі відновлення територіальної цілісності України та поновлення конституційного ладу на всій території нашої держави", - резюмував Єременко.

Зараз ви читаєте новину «Ярему попросили жорстко оцінити дії штабу АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі