четвер, 20 листопада 2008 14:52

Японці кажуть, що Тимошенко заслужила стільки ж слави, як Ющенко

Фантазії патріотів із швидкого перетворення України на західну державу не збулися. Політика Президента Ющенка на швидке зближення і ЄС та НАТО фактично зазнала невдачі. Зрештою, Україні почуватиметься у більшій безпеці, якщо не вступатиме до альянсу.

Про це пише японське видання The Japan Times, повідомляє ІнозміГлавред.

Як зазначає видання, бійка в українському парламенті 11-го листопада знаменувала завершення двомісячної політичної кризи.

Багато, ймовірно, більшість українських націоналістів, переконані в тому, що Україна може зберегти свою незалежність, лише інтегрувавшись до провідних західних інститутів. З часу як колишню комуністичну еліту усунули від влади під час Помаранчевої революції 2004 року, Президент Віктор Ющенко, лідер цієї ненасильницької революції, вперто просуває членство України у Європейському Союзі та НАТО. Проте не всі колишні лідери революції мислять так само, зазначає видання.

Юлія Тимошенко, чиєю "візиткою" стала коса, під час подій 2004 року заслужила майже стільки ж слави як Ющенко, та була призначена на посаду прем"єр-міністра. Президент Ющенко, який тепер для неї – найзатятіший ворог, рішуче підтримав Грузію та засудив російське "вторгнення", а також закликав ЄС та НАТО швидше дати відповідь щодо заявки України на членство в організаціях.

Як пише видання, чимало людей в Україні підозрюють, що Тимошенко уклала таємну угоду із росіянами. Вона збирається виставити свою кандидатуру на президентських виборах проти кандидатури Віктора Ющенка наступного року і, за цією версією, вона пообіцяла мовчати з приводу Грузії та не просувати членство України в ЄС та НАТО в обмін на підтримку Москвою її кандидатури, пише 4post.

Зараз ви читаєте новину «Японці кажуть, що Тимошенко заслужила стільки ж слави, як Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі