середа, 01 лютого 2023 16:00

Апеляційний суд виніс рішення щодо мера Атрошенка

Апеляційний суд виніс рішення щодо мера Атрошенка
Апеляційний суд підтвердив рішення про позбавлення мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посаду протягом року. Фото: Facebook.com/AtroshenkoVladislav

Львівський апеляційний суд підтвердив рішення про позбавлення мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посаду протягом року.

Сьогодні апеляційний суд розглянув скаргу Атрошенка на ухвалу судді Яворівського районного суду Львівської області. Про це повідомив сайт суду у середу.

Апеляційний суд лише змінив рішення щодо мера в частині накладеного адміністративного стягнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після низки обшуків Кабмін звільнив керівництво митниці

Суд скасував додатковий штраф у 3400 грн, який наклав Яворівський районний суд.

Водночас залишив в силі штраф у 6800 грн і підтвердив відсторонення Атрошенка від посади на один рік.

Торік у грудні Яворівський районний суд ухвалив рішення на рік позбавити Атрошенка права обіймати посаду міського голови.

Торік у вересні ЗМІ повідомляли, що Національне агентство із запобігання корупції склало протокол про конфлікт інтересів і протокол про корупцію щодо Атрошенка.

Претензія НАЗК стосувалася того, що 2 липня водій мера виїхав за кордон через пункт пропуску "Шегині" на автомобілі дружини Атрошенка Tesla Model X. Меру Чернігова тоді відмовили у перетині кордону.

Дружина Атрошенка 5 березня покинула територію України через "Шегині" за кермом Toyota Camry, службового автомобіля мера.

Володимир Атрошенко обирався мером Чернігова у 2015 році від "Блоку Петра Порошенка". Тоді ж склав мандат народного депутата. Тричі був нардепом.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд виніс рішення щодо мера Атрошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі